Mierea, deși este folosită ca îndulcitor pentru că este mai sănătoasă decât zahărul normal, aceasta, în mod paradoxal, ajută și la slăbit. Chiar dacă are mai multe calorii decât zahărul consumat cu apă caldă, mierea ajută la digerarea grăsimii stocate în organism. De asemenea, combinația de miere, suc de lămâie și scorțișoară ajută și ea la reducerea greutății.
Întrucât conține aproximativ 65 de calorii per lingură, mierea este folosită și ca o sursă de energie, spre deosebire de zahăr care în aceeași cantitate oferă numai 15 calorii. Tot mierea, au arătat studiile recente, ajută la sporirea performanțelor sportivilor pentru că este o modalitate excelentă de a menține nivelul de zahăr în sânge, stimulează recuperarea musuclară și restabilește glicogenul după antrenament, reglând în același timp cantitatea de insulină din organism.
În funcție de tipul de flori folosite de către albine, mierea conține vitamina A, vitamina C, calciu și fier. De asemenea, are proprietăți antiseptice, antioxidante, iar în combinație cu laptele aceasta ajută ca pielea să fie sănătoase și frumoasă. Nu degeaba regina Cleopatra, a Egiptului, se îmbăia în lapte și miere pentru a-și menține frumusețea. Tot mierea ajută la menținerea unui tonus bun și furnizează energie pentru organism deoarece vitaminele și mineralele pe care le conține sunt extrem de ușor de asimilat de corpul uman.
La fel de important de precizat mai este și faptul că oamenii de știință desfășoară numeroase studii pentru a dovedi beneficiile mierii în tratarea rănilor. Unele dintre cercetări au scos la iveală faptul că mierea are proprietăți antimicrobiene, ajută la suprimarea mirosului neplăcut al unor răni grave, accelerează procesul de vindecare prin stimularea țesuturilor rănite și ajută la inițierea procesului de vindecare în cazul rănilor latente. De asemenea, mai este eficientă și în cazul rănilor umede.
În acest context, ideal ar fi ca mierea naturală să nu lipsească de pe masa nimănui. Însă, pentru a beneficia de toate calitățile și proprietățile mierii, cel mai bine este să fie achiziționată din surse sigure pentru că nu toată mierea este creată în mod egal, iar calitatea ei este diferită, așadar implicit și beneficiile pe care le poate aduce pentru săntate pot varia. Există foarte multe tipuri de miere. Pe de-o parte sunt cele monoflore, adică produse dintr-un singur tip de flori, mai sunt cele produse din zone deluroase, cu multe flori, iar pe de alta mierea de mană, care este obținută de pe frunzele de fag, frasin sau stejar.
De aceea, mierea nu se alege doar după calitățile vizuale. De exemplu, mierea perfect clară (în cazul în care nu este miere de salcâm) este de cele mai multe ori supusă unor procese de ultrafiltrare și pasteurizare, care implică și încălzirea la temperaturi ridicate. Aceste procedee elimină, de foarte multe ori, substanțele nutritive pe care le are mierea.
Alegeți miere pură de albine. Mierea Renarthro conține miere polifloră pură. Cercetările au mai demonstrat faptul că mierea pură de albine, în combinație cu extractul de smirnă și de tămâie, amestec pe care îl găsiți în orice produs Renarthro, are un puternic efect antiinflamator, care contribuie la regenerarea celulelor, stimulează imunitatea organismului și ajută la eliminarea durerilor articulare și musculare.
Extractul de tămâie a fost folosit de secole pentru tratarea bolilor inflamatorii, dar și diferite forme de artrită. În acest sens, au fost făcute cercetări care au arătat că acest efect antiinflamator provine din faptul că tămâia de Boswellia reglează sistemul imunitar. De asmenea, recent s-a mai dovedit și că această tămâie are rezultate favorabile impotriva celulelor canceroase.
Cât despre smirnă, este cunoscut faptul că a fost utilizată din timpuri străvechi pentru indigestie, ulcer, răceli, tuse, astm, congestie pulmonară, dureri provocate de artrită, cancer, lepră și sifilis. A mai fost folosită, de asemenea, ca stimulant în creșterea fertilității în cazul femeilor. Studiile de laborator au arătat faptul că extractul de smirnă previne efectul enzimelor cu efect degratant asupra cartilagiilor.
Mierea Renarthro mai conține și proteine din zer și lizină, care contribuie la multiplicarea efectelor mierii, smirnei și a tămânii. Astfel că, administrând o linguriță de miere Renarthro pe zi, după masă, vei putea reda mobilitatea organismului și libertatea de mișcare, vei reduce rapid durerea, inflamația și vei îmbunătăți flexibilitatea articulațiilor. Această combinație unică s-a dovedit mai eficientă decât alte produse similare, mai eficientă și față de componentele individuale administrate separat.