Durerile de articulații sunt extrem de frecvente. Mai ales în sezonul rece, peste 60% dintre români, indiferent de vârstă, suferă de așa-numitele dureri cauzate de reumatism. Sunt foarte multe persoane care se plâng de această afecțiune, însă nu este întotdeauna cazul să meargă la medicul specialist. Însă, atunci când durerile articulare persistă pe o perioadă îndelungată de timp, nu trebuie ignorate sau tratate cu medicamente luate ”după ureche”.
Cea mai frecventă cauză a durerilor de articulații o reprezintă sedentarismul sau statul într-o poziție incomodă pentru o perioadă mai mare.De asemenea, o altă cauză este reprezentată de afecțiuni precum artrita, care se manifestă prin două forme principale.
Prima, osteoartrita, afectează un număr foarte mare de oameni. Însă femeile cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani sunt cele mai expuse aparției acestei boli, atunci când cartilajul articulațiilor se deteriorează.
Cea de-a doua este poliartrita reumatoidă. Și aceasta este întâlnită mai des tot la femei. Boala deformează și slăbește, în timp, articulațiile, provocând durere și inflamație. Cei care sunt afectați de acest tip de artrită au un risc crescut de a suferi boli de inimă sau de accident vascular cerebral. De asemenea, din păcate, este genul de boală care poate scurta viața cu trei până la șapte ani.
De precizat ar mai fi și faptul că medicamentele antiinflamatoare pot ameliora simptomele, în timp ce acelea pe bază de corticosteroizi pot ajuta la încetinirea procesului de evoluție a bolii. Mișcarea fizică moderată este și ea recomandată pentru menținerea flexibilității și a rezistenței musculare.
Apariția durerilor articulare mai este cauzată și de traumatisme sau de boli care afectează ligamentele sau tendoanele din preajma articulației. Alte motive mai pot fi și guta, bursita, anumite boli infecțioase, condromalacia de rotulă, tendinita, fibromialiga, bolile autoimune, rahitismul sau, pur și simplu, schimbarea condițiilor meteorologice. Până în vârsta de 40 de ani, această problemă poate fi și o consecință a efortului fizic.
Factorii de risc pentru apariția durerilor de articulații sunt mulți. Printre aceștia se poate enumera vârsta, moștenirea genetică, traumatismele sau accidentele, istoricul medical și obezitatea.
Primul pas pentru un diagnostic corect este consultarea unui medic reumatolog, care va localiza leziunile și va urmări îndepărtarea durerii, creșterea mobilității și împiedicarea progresiei bolii.
Există o serie de teste și examinări pentru a diagnostica durerile de articulații. Acestora li se vor adăuga și analize de sânge, radiografii sau alte metode de investigație imagistică. Medicul va efectua un consult, apoi va pune o serie de întrebări despre durere.
Cand trebuie sa mergi la doctor? Ei bine, durerile pot varia în intensitate. Acestea pot chiar dispărea după câteva săptămâni sau pot, de asemenea, să dureze chiar mai multe luni. Însă nu trebuie să aștepți atât de mult. Dacă ai dureri la nivelul articulațiilor care persistă mai mult de o săptămână, atunci trebuie să te prezinți la un medic. De asemenea, durerea severă apărută în interiorul articulației trebuie verificată cât mai curând posibil.
Soluții pentru ameliorarea durerilor există, iar foarte mulți dintre specialiști preferă un tratament cu sustanțe naturale în locul medicamentelor antiinflamatorii.
Din cauza efectelor secundare ale medicamentelor antiinflamatorii nesteroidiene, în ultima perioadă s-a insistat pe medicație folosind substanțe naturale începând cu țelina, cartilajul de rechin și continuând cu glucozamin-sulfatul, condroitin-sulfatul, glucozaminul hidroclorit sau colagenul hidrolizat. Acestea stimulează sinteza de colagen și regenerează structurile cartilaginoase.
Acțiunile antiinflamatorii ale boswelliei au fost demonstrate de mai multe studii științifice efectuate de către medici reumatologi. Extractul de boswellia, sau tămâie, elimină durerea, reduce inflamația și îmbunătățește mobilitatea persoanelor care suferă de artrită sau osteoartrită.
Unele studii au arătat că efectul său este mult mai mare, reducând inclusiv simptomele artritei cu 45 până la 67% și reducând inflamația cu 35%. Acest efecte este comparabil medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală.
De asemenea, extractul de tămâie este deosebit de util în cazul osteoartritei genunchiului; mai multe studii au descoperit reduceri semnificative ale durerii de genunchi, că extractul de tămâie redă flexibilitatea genunchilor înțepeniți, reduce inflamația și durerile în timpul mersului pe jos, îmbunătățind capacitatea de flexie a articulației.
Spre deosebire de unele plante medicinale, al cărot efect se vede după câteva săptămâni, boswellia/tămâia acționează rapid. Într-un studiu, extractul de boswellia a demonstrat că reduce durerea si a îmbunătățit considerabil funcțiile articulației genunchiului, după doar șapte zile.
De aceea, una dintre cele mai eficiente metode naturale pentru a ține departe durerile de articulații este mierea Renarthro. O linguriță de miere Renarthro pe zi, după masă, reduce rapid durerea și inflamația și redă mobilitatea organismului și libertatea de mișcare. Mierea este hidrosolubilă și acest fapt garantează efectul său rapid.
Mierea Renarthro conține miere polifloră pură, care în combinație cu extractul de smirnă și de tămâie, amestec pe care îl găsiți în orice produs Renarthro, are un puternic efect antiinflamator, regenerând celulele, stimulând imunitatea organismului și ajutându-l să scape de durerile articulare și musculare.
Profitați de oferta Renarthro și cumpărați 2 borcane cu miere Renarthro la preț special!