Ca părinți, nu trebuie să acceptăm starea de sănătate a copiilor noștri. De fapt, putem lua măsuri pentru a le ajuta organismul să se apere mai bine, să se vindece mai repede și să își protejeze sănătatea.
Din păcate, îmbolnăvirea este absolut normală, deoarece cu toții intrăm în această lume cu un sistem imunitar neexperimentat, care se consolidează în timp.
Încet, copiii își formează de fapt imunitatea luptând cu o serie continuă de germeni, viruși și alte organisme - motiv pentru care mulți pediatri consideră absolut normale șase până la opt episoade de răceli, stări gripale sau infecții ale urechii într-un an. Tot normal ar fi ca aceste episoade să se rărească pe măsură ce trece timpul, mai ales dacă se iau anumite măsuri pentru a educa copiii în ceea ce privește prevenirea lor.
Așadar, ce puteți face pentru a vă proteja copilul de gama infinită de germeni și viruși la care sunt expuși în fiecare zi? Există obiceiuri sănătoase pe care le puteți adopta, care vor acționa ca un tratament pentru întărirea și stimularea imunității atât în cazul copiilor, cât și a adulților.
1. Începeți cu o dietă sănătoasă
Imunitatea copiilor nu mai funcționează la parametrii optimi dacă pe un fond de intoleranță alimentară este bombardată de alergii cauzate de diferite alimente, aditivi, conservanți sau zahăr. Atunci când un copil are chiar și o mică alergie alimentară, sistemul digestiv suferă și se poate inflama, ceea ce face mult mai dificilă înlăturarea virușilor și a bacteriilor din organism. Același lucru se întâmplă atunci când un copil ingerează mai mulți aditivi și conservanți decât organismul său poate tolera.
Nu este un secret că zahărul în cantități excesive poate suprima imunitatea. Pentru a menține imunitatea copiilor, limitați consumul de aditivi, zahăr și aflați dacă și la ce alimente prezintă alergii. Concentrați-vă să le introduceți în dietă legume proaspete, fructe întregi, nuci, semințe, leguminoase, ouă și carne.
De exemplu, morcovii, fasolea verde, portocalele sau căpșunile, toate conțin fitonutrienți care stimulează imunitatea, precum vitamina C și carotenoide, Fitonutrienții pot crește producția organismului de celule albe din sânge și de interferon, un anticorp care acoperă suprafețele celulare, blocând virusurile.
Studiile arată că o dietă bogată în fitonutrienți poate, de asemenea, să protejeze împotriva unor boli cronice precum cancerul și bolile de inimă la vârsta adultă. Încearcă să vă convingeți copiii să mănânce cinci porții de fructe și legume pe zi. O porție este de aproximativ două linguri pentru copii mici și o ceașcă pentru copii mai mari.
2. Mai mult somn
Studiile efectuate pe adulți arată că privarea de somn îi face mai sensibili la boli prin inhibarea sistemului imunitar care atacă microbii și inclusiv celulele canceroase. Același lucru este valabil și pentru copii, care au nevoie de somn pentru ca sistemul lor imunitar să își poată face datoria. Un nou-născut poate avea nevoie de până la 18 ore de somn pe zi, copiii mici au nevoie între 12 și 13 ore, iar preșcolarii au nevoie de aproximativ 10 ore.
3. Alăptarea la sân
Alăptați-vă bebelușul! Laptele matern conține anticorpi care îmbunătățesc imunitatea și ajută corpul bebelușului să lupte împotriva infecțiilor, alergiilor, problemelor gastrointestinale, pneumoniei, meningitei, infecțiilor tractului urinar, reducând considerabil sindromul morții subite a bebelușului. Colostrul matern, laptele produs de mamă în primele zile după naștere este cel mai bogat în anticorpi. Academia Americană de Pediatrie recomandă ca mamele să alăpteze timp de un an. Dacă acest lucru nu este posibil, încercați să alăptați cel puțin în primele două-trei luni pentru a completa și stabiliza imunitatea pe care bebelușul a început să și-o formeze în uter.
4. Mișcare în aer liber
Studiile arată că exercițiile fizice cresc imunitatea în cazul adulților, dar și al copiilor. Pentru un start sănătos în viață, părinții trebuie să reprezinte un model pentru cei mici. De aceea, mișcarea și activitățile în familie, afară, pe tot parcursul anului, trebuie să fie o regulă. Alegeți ceva ce vă face tuturor plăcere, fie că este vorba de echitație, plimbări cu bicicleta, drumeții, patinaj, baschet, fotbal, înot sau tenis.
5. Limitați răspândirea germenilor
Combaterea microbilor nu stimulează din punct de vedere tehnic imunitatea, dar este o modalitate excelentă de a reduce stresul asupra sistemului imunitar al copilului. Asigurați-vă că atât adulții, dar mai ales copiii din familie se spală frecvent pe mâini cu apă și săpun. Igiena este importantă mai ales înainte și după masă, după joaca în aer liber, după ce ați intrat în contact cu animale de companie, după ce vă sau le suflați nasul, șamd. Șervețelele umede sunt utile când nu există acces la apă și săpun.
De asemenea, dacă vă imbolnăviți aruncați periuța de dinți! Un copil nu se îmbolnăvește de două ori din cauza aceluiași virus sau microb, dar dacă aceasta rămâne pe periuța de dinți, copilul devine purtător pasiv, infectând alți membri ai familiei. Dacă este vorba însă de o infecție bacteriană, cum ar fi un streptococ, copilul se poate reinfecta cu aceleași microb și se poate îmbolnăvi din nou. În acest caz, înlocuirea periuței de dinți protejează atât copilul, cât și restul familiei.
6. Nu vă expuneți copiii la fumat pasiv!
Fumul de țigară conține mai mult de 4.000 de toxine, dintre care majoritatea pot irita sau ucide celulele din organism. Copiii sunt mai sensibili decât adulții la efectele nocive ale fumatului pasiv, deoarece respiră într-un ritm mai rapid, iar sistemul de detoxifiere natural al copilului este, de asemenea, mai puțin dezvoltat.
Fumatul pasiv crește riscul unui copil de probleme respiratorii, bronșită, infecții ale urechii și astm. De asemenea, poate afecta și inteligența și dezvoltarea neurologică. Dacă nu puteți renunța la fumat, puteți reduce considerabil riscurile privind sănătatea copiilor prin fumatul doar în afara casei.
7. Suplimentele naturale pot face minuni
Există o piață extrem de mare de suplimente și tratamente naturiste pentru a crește imunitatea copiilor și a adulților, însă nu toate funcționează, nu toate tratamentele naturiste sunt benefice sau dau alte rezultate în afară de cele produse de placebo.
Este întotdeauna recomandat să discutați cu medicul pediatru sau medicul de familie înainte să începeți un tratament de imunizare, deoarece pentru probleme diferite, schema de tratament este diferită.
De exemplu, pentru stimularea imunității împotriva răcelilor, virozelor și a gripei, cele mai bune variante sunt colostrul bovin, supranumit miracolul-naturii pentru rezultatele remarcabile pe care le are în creșterea imunității și ameliorarea stărilor alergice. Puteți comanda colostru din magazinul nostru online, pe care îl găsiți sub formă de capsule în varianta cea mai concentrată de 1000 mg, îmbogățit cu vitamina C și vitamina C pentru adulți.
Lactoferina pe care o conține colostrul bovin este un antibacterian natural, antifungic și antiviral. Are capacitatea de a inhiba virușii, microbii și germenii care nu mai dezvoltă astfel viroze, răceli sau gripă.
De asemenea, în cazul adulților supuși stresului sau pe fondul unor boli cronice, ceaiul Ganoderma îmbunătățește capacitatea de vindecare a organismului, menține starea de sănătate și favorizează longevitatea.
În cazul unor infecții recurente ale tractului respirator la adulții sau copiii cu vârsta de peste 12 ani, mierea Renarthro acționează pe mai multe planuri, datorită extractului de tămâie și smirnă, al căror efect este potențat de colostrul bovin. Smirna sau extractul de Commiphora myrrha a fost folosită din antichitate pentru a trata diverse probleme respiratorii precum tusea, astmul, congestiile pulmonare datorită efectului său antiinflamator și antifungic.
Nu în ultimul rând, pentru problemele digestive sau după tratamentul cu antibiotic, este indicată ajutarea organismului pentru a-și crește imunitatea prin suplimente alimentare naturale, care contribuie la normalizarea funcțiilor digestive din corp, îmbunătățesc absorbția nutrienților. Enzim activ plant reprezintă un tratament natural extrem de eficient în creșterea imunității la copii și adulți care prezintă sensibilitatea la nivelul sistemului digestiv.
Pentru un rezultat sigur, indiferent de ce supliment alegeți, asigurați-vă că beneficiați de suplimente de calitate, avizate, cu concentrație mare. Dacă aveți nelămuriri sau întrebări, nu ezitați să contactați echipa Natura Studio pe mail sau le telefon!